Obecné povinnosti spravujícího orgánu a záměrná ochrana osobních údajů, § 32

Zákon o zpracování osobních údajů č. 110/2019 Sb.

Obsah předpisu
Seznam paragrafů
Tisk stránky
    rozšířené hledání
    Znění předpisu k datu: 24.4.2019 (aktuální znění)



    § 32

    Obecné povinnosti spravujícího orgánu a záměrná ochrana osobních údajů

    (1) Spravující orgán s přihlédnutím k povaze, rozsahu, okolnostem, účelům a rizikům zpracování osobních údajů přijme taková technická a organizační opatření, aby zajistil a doložil splnění svých povinností při ochraně osobních údajů.

    (2) Spravující orgán s přihlédnutím k povaze, rozsahu, okolnostem, účelům a rizikům zpracování osobních údajů, vývoji techniky a nákladům přijímá technická a organizační opatření s cílem

    a) co nejúčinněji chránit osobní údaje,

    b) omezovat nepřiměřené zpracování osobních údajů,

    c) omezovat zpracování osobních údajů, které není nezbytné kvůli svému rozsahu, množství údajů, době jejich uložení nebo jejich dostupnosti,

    d) poskytovat nezbytné záruky práv subjektu údajů a

    e) předcházet automatickému zveřejňování osobních údajů.

    (3) Spravující orgán vede o opatřeních přijatých podle odstavců 1 a 2 dokumentaci, kterou uchovává po dobu zpracování osobních údajů.

    (4) Spravující orgán vede písemné přehledy o všech typových činnostech zpracování osobních údajů, které obsahují

    a) název a kontaktní údaje spravujícího orgánu a pověřence,

    b) účel zpracování osobních údajů,

    c) kategorie příjemců nebo budoucích příjemců,

    d) kategorie subjektů údajů a kategorie osobních údajů,

    e) informaci, zda a jak je použito profilování,

    f) kategorie přenosů do třetích zemí nebo mezinárodních organizací,

    g) právní základ pro operace zpracování, pro něž jsou osobní údaje určeny,

    h) lhůty pro výmaz nebo přezkum potřebnosti kategorií osobních údajů a

    i) obecný popis zabezpečení osobních údajů.

    (5) Dojde-li k nesprávnému předání nebo k předání nepřesných osobních údajů, spravující orgán o tom bez zbytečného odkladu informuje příjemce těchto údajů a orgán příslušný pro plnění účelu uvedeného v § 24 odst. 1, který je jejich původcem. Pokud spravující orgán provedl opravu, doplnění, omezení zpracování nebo výmaz osobních údajů, vyrozumí o nutnosti takového postupu rovněž příjemce těchto údajů.




    Zpět na obsah Zákona o zpracování osobních údajů



    Zobrazit sloupec 
    Kurzy měn | Akcie | Obchodní rejstřík | Zájezdy | Last minute | Meteobox | Bydlet | YAuto | Studium | E
    Kurzy.cz - Akcie cz, kurzy měn, forex, zlato.
    TOP: Akcie CZ Akcie svět Kurzy měn Komodity Dluhopisy Zlato Bitcoin Hypotéky Tarify Energie Kalkulačka Zákony Práce Počasí

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Sociální příplatek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby

    Hypotéky, Stavební spoření

    Směnárny - Euro, Dolar

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Úřad práce

    Investice

    Podílové fondy

    Makroekonomika - ČNB

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Zlato online, Stříbro, Ropa

    Burza - ČEZ

    Pojištění

    Povinné ručení

    Penzijní připojištění

    Podnikání

    Obchodní rejstřík

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Ochranné známky

    Finanční katalog

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto, Spolehlivost Aut

    Monitoring ekonomiky

    Mapa webu

    Volby

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Copyright © 2000 - 2019

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.,

    ISSN 1801-8688

    Ochrana údajů | Cookies