§ 75 paragraf 75, porovnání znění k 1.1.2014

Zákon o obcích č. 128/2000 Sb.

Obsah předpisu
Seznam paragrafů
Tisk stránky
    rozšířené hledání
    Znění předpisu k datu: 1.1.2024 (aktuální znění)
    (zvýrazněny změny vůči znění k 1.1.2014)


    Předchozí: § 74
    Následující: § 76

    § 75

    (1) Neuvolněnému členu zastupitelstva obce Místostarostovi, pokud vykonává který po dobu delší než 4 týdny nepřetržitě zastupoval podle § 104 odst. 1 věty třetí starostu v plném rozsahu jeho funkce z důvodu jeho nepřítomnosti nebo v době, kdy starosta nevykonával funkci starosty, a uvolněnému členu zastupitelstva obce náleží od prvního dne zastupování odměna při skončení funkčního období ve výši, jestliže jim ke dni voleb do zastupitelstva obce příslušela měsíční odměna a pokud jim nevznikl opětovný nárok na měsíční odměnu. Pokud byl uvolněný člen zastupitelstva obce nebo neuvolněný člen zastupitelstva obce vykonávající funkci starosty pravomocně odsouzen za úmyslný trestný čin spáchaný která by v průběhu funkčního daném období náležela starostovi, pak mu je-li tato odměna při skončení funkčního období nenáleží vyšší.

    (2) Výše odměny při skončení funkčního období uvolněného člena Členovi zastupitelstva obce a neuvolněného člena zastupitelstva, který byl zastupitelstvem obce vykonávajícího funkci pověřen výkonem pravomocí starosty se stanoví jako výše měsíční odměny podle § 103 odst. 6, k níž se přičte násobek této částky a počtu celých ukončených po sobě jdoucích let výkonu funkce náleží odměna ve výši, nejdéle však pěti ukončených let výkonu funkce která by v daném období náležela starostovi, je-li tato odměna vyšší.

    (3) Uvolněnému členovi zastupitelstva obce a neuvolněnému členovi zastupitelstva obce Osobě, kteří vykonávali funkci která nadále vykonává pravomoci starosty nebo místostarosty podle § 107, za niž náleží měsíční po dobu výkonu těchto pravomocí dosavadní odměna , za výkon této funkce a jimž zanikl mandát přede dnem konání voleb do zastupitelstva další související nároky spojené s výkonem této funkce. Osobě, která nadále vykonává pravomoci člena rady obce podle § 102a, bude tato odměna poskytována ještě náleží po dobu 3 měsíců ode dne zániku mandátu výkonu těchto pravomocí dosavadní odměna za výkon této funkce a další související nároky spojené s výkonem této funkce.

    (4) Uvolněnému členu zastupitelstva Osobě, která je předsedou nebo členem zvláštního orgánu obce a neuvolněnému členu zastupitelstva nebo komise rady obce, kteří vykonávali funkci starosty nebo místostarosty které byl svěřen výkon přenesené působnosti podle § 103 odst. 4 písm. c), za niž náleží měsíční odměna, a byli po skončení funkčního období zastupitelstva obce do odvolání z této funkce odvoláni nebo se jí vzdali, bude tato dosavadní odměna poskytována ještě po dobu 3 měsíců ode dne vzdání se za výkon této funkce nebo odvolání z a další související nároky spojené s výkonem této funkce.

    (5) Pokud dosavadní starosta Osobě, která je předsedou nebo místostarosta vykonává pravomoci podle § 107 členem komise rady obce, které nebyl svěřen výkon přenesené působnosti, náleží mu měsíční po skončení funkčního období zastupitelstva obce dosavadní odměna v za výkon této funkce a další související nároky spojené s výkonem této funkce po dobu výkonu pravomocí dosavadní výši rady obce podle § 102a.

    (6) Členovi Náležela-li by členovi zastupitelstva obce v jeden den odměna podle odstavce 3, který vykonává pravomoc 4 nebo 5 a současně odměna podle § 107 § 72 odst. 1 nebo 2, náleží měsíční odměna ve stejné výši mu za tento den pouze ta z odměn, která by podle prováděcího právního předpisu náležela starostovi.

    (7) Odměna při skončení funkčního období může být vyplacena v měsíčních splátkách nebo jednorázově je vyšší. Vznikl-li členovi zastupitelstva obce uvedenému v odstavci 1 nárok na odměnu při skončení funkčního období v době, kdy V případě souhrnu odměn podle § 74 odst. 3 je proti němu vedeno trestní řízení pro úmyslný trestný čin spáchaný v průběhu funkčního období posouzení výše odměn rozhodná výše souhrnné odměny, odměna při skončení funkčního období se nevyplatí. Skončí-li trestní řízení pro uvedený trestný čin pravomocným odsouzením člena zastupitelstva o níž rozhodlo zastupitelstvo obce, má se za to, že nárok na odměnu při skončení funkčního období nevznikl; nedojde-li k takovému odsouzení, odměna při skončení funkčního období se vyplatí.


    Předchozí: § 74
    Následující: § 76


    Zpět na obsah zákona

    ?
    Zobrazit sloupec 

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Katastrální úřady

    Ochranné známky

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Finanční katalog

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.