Předběžné oznámení a pravidelné předběžné oznámení, Hlava I, porovnání znění k 12.9.2011

Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.

Obsah předpisu
Seznam paragrafů
Tisk stránky
    rozšířené hledání
    Znění předpisu k datu: 1.9.2016 (aktuální znění)
    (zvýrazněny změny vůči znění k 12.9.2011)
    Zákon o veřejných zakázkách byl zrušen zákonem č. 134/2016 Sb., Zákon o zadávání veřejných zakázek ke dni 1.9.2016.



    Hlava I

    Předběžné oznámení a pravidelné předběžné oznámení

    § 86

    Předběžné oznámení veřejného zadavatele

    (1) Veřejný zadavatel uveřejní formou předběžného oznámení nadlimitní a podlimitní veřejné zakázky, které hodlá zadávat v následujících 12 měsících a u kterých hodlá zkrátit lhůtu pro podání nabídek. Veřejný zadavatel je oprávněn zahájit zadávací řízení nejdříve 1 měsíc od odeslání předběžného oznámení.

    (2) V případě nadlimitních veřejných zakázek na dodávky a služby odešle veřejný zadavatel předběžné Součástí předběžného oznámení podle odstavce 1 k uveřejnění zpravidla na počátku každého účetního období je odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. V předběžném oznámení podle odstavce 1 uvede veřejný zadavatel všechny Podrobnosti rozsahu odůvodnění stanoví prováděcí právní předpis.

    (3) Ustanovení odstavců 1 a 2 se nepoužijí

    a) skupiny dodávek podle přímo použitelného předpisu Evropských společenství56), u nichž předpokládaná hodnota dosáhne alespoň částky odpovídající 750 000 EUR na veřejné zakázky zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení, nebo

    b) kategorie služeb, s výjimkou služeb uvedených v příloze č. 2, u nichž předpokládaná hodnota dosáhne alespoň částky odpovídající 750 000 EUR.

    (3) V případě nadlimitních veřejných zakázek na stavební práce odešle veřejný zadavatel předběžné oznámení podle odstavce 1 k uveřejnění zpravidla bez zbytečného odkladu po rozhodnutí o schválení záměru zadat nadlimitní veřejnou zakázku na stavební práce. V předběžném oznámení podle odstavce 1 zadavatel vymezí předmět nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce.


    (4) Zadavatel je oprávněn nahradit uveřejnění předběžného oznámení podle § 146 a 147 zadávané v jednacím řízení s uveřejněním předběžného oznámení na svém profilu zadavatele. V takovém případě je veřejný zadavatel povinen elektronickými prostředky zaslat oznámení o uveřejnění předběžného oznámení na svém profilu zadavatele k uveřejnění podle § 146 a 147. Veřejný zadavatel není oprávněn uveřejnit předběžné oznámení na svém profilu zadavatele před odesláním oznámení podle věty druhé k uveřejnění. Datum odeslání oznámení k uveřejnění musí být uvedeno na profilu zadavatele.

    (5) Veřejný zadavatel může uveřejnit formou předběžného oznámení i jiné nadlimitní veřejné zakázky § 22 odst. 1 a 2, na které se odstavec 2 nevztahuje.

    (6) Ustanovení tohoto paragrafu se nevztahuje

    c) na veřejné zakázky zadávané v jednacím řízení bez uveřejnění.


    56) Příloha č. 1 nařízení Evropského parlamentu podle § 23 odst. 1, § 23 odst. 4 písm. b), § 23 odst. 5 písm. c) až e), § 23 odst. 6 až 9, § 23 odst. 10 písm. a) a c) nebo § 23 odst. 11 a Rady (ES) č. 2195/2002

    d) v případě, ve znění nařízení Komise č. 2151/2003 kdy zadavatel předchozí zadávací řízení s obdobným předmětem zrušil podle § 84 odst. 1 písm. e).

    § 87

    Pravidelné předběžné oznámení sektorového zadavatele

    (1) Sektorový zadavatel uveřejní formou pravidelného předběžného oznámení nadlimitní veřejné zakázky, které hodlá zadávat v následujících 12 měsících a u kterých hodlá zkrátit lhůtu pro podání nabídek.

    (2) V případě nadlimitních veřejných zakázek na dodávky a služby odešle sektorový zadavatel předběžné oznámení podle odstavce 1 k uveřejnění zpravidla na počátku každého účetního období. V předběžném oznámení podle odstavce 1 uvede sektorový zadavatel všechny

    a) skupiny dodávek podle přímo použitelného předpisu Evropské unie56), u nichž předpokládaná hodnota dosáhne alespoň částky odpovídající 750 000 EUR, nebo

    b) kategorie služeb, s výjimkou služeb uvedených v příloze č. 2, u nichž předpokládaná hodnota dosáhne alespoň částky odpovídající 750 000 EUR.

    (3) V případě nadlimitních veřejných zakázek na stavební práce odešle sektorový zadavatel předběžné oznámení podle odstavce 1 k uveřejnění zpravidla bez zbytečného odkladu po rozhodnutí o schválení záměru zadat nadlimitní veřejnou zakázku na stavební práce. V předběžném oznámení podle odstavce 1 zadavatel vymezí předmět nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce.

    (4) Sektorový zadavatel je oprávněn nahradit uveřejnění předběžného oznámení podle § 146 a 147 uveřejněním na profilu zadavatele. V takovém případě je sektorový zadavatel povinen elektronickými prostředky zaslat oznámení o uveřejnění předběžného oznámení na profilu zadavatele k uveřejnění podle § 146 a 147. Sektorový zadavatel není oprávněn uveřejnit předběžné oznámení na profilu zadavatele před odesláním oznámení podle věty druhé k uveřejnění. Datum odeslání oznámení k uveřejnění musí být uvedeno na profilu zadavatele.

    (5) Sektorový zadavatel může uveřejnit formou předběžného oznámení i jiné nadlimitní veřejné zakázky, na které se odstavec 2 nevztahuje.

    (6) Uvede-li sektorový zadavatel v pravidelném předběžném oznámení, že jde o dodatečné pravidelné předběžné oznámení, nemusí uvádět ty údaje, které již byly obsaženy v předchozím pravidelném předběžném oznámení.

    (3) Pro sektorového zadavatele platí § 86 odst. 2 až 6 obdobně


    56) Příloha č. 1 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

    2195/2002, ve znění nařízení Komise č. 2151/2003.

    § 88

    Pravidelné předběžné oznámení jako způsob zahájení užšího řízení nebo jednacího řízení s uveřejněním

    (1) Sektorový zadavatel může zahájit užší řízení nebo jednací řízení s uveřejněním pravidelným předběžným oznámením podle § 87.

    (2) Pravidelné předběžné oznámení podle odstavce 1 odstavce 1 obsahuje alespoň

    a) vymezení dodávek, služeb či stavebních prácí, které budou předmětem veřejné zakázky,

    b) informaci o tom, že veřejná zakázka bude zadána v užším řízení nebo jednacím řízení s uveřejněním, a to bez následného uveřejnění oznámení o zahájení zadávacího řízení, a

    c) výzvu dodavatelům k projevení zájmu o účast v užším či jednacím řízení s uveřejněním ve stanovené lhůtě a v písemné formě.

    (3) Sektorový zadavatel písemně vyzve všechny zájemce, kteří na základě výzvy učiněné v pravidelném předběžném oznámení podle odstavce 2 písm. c) odstavce 2 písm. c) projevili písemně zájem o účast v užším řízení či jednacím řízením s uveřejněním, aby ve stanovené lhůtě písemně potvrdili svůj zájem o účast a aby současně v této lhůtě prokázali splnění požadované kvalifikace. Sektorový zadavatel je oprávněn odeslat písemnou výzvu k potvrzení zájmu o účast podle věty první věty první nejpozději 12 měsíců po uveřejnění pravidelného předběžného oznámení.

    (4) Písemná výzva k potvrzení zájmu o účast podle odstavce 3 odstavce 3 obsahuje alespoň

    a) množství a vymezení předmětu dodávek, služeb či stavebních prací,

    b) množství a vymezení předmětu všech opčních práv týkajících se souvisejících či následných veřejných zakázek, a je-li to možné, i časový odhad pro uplatnění opčních práv u opakujících se veřejných zakázek,

    c) informaci, zda jde o užší řízení či jednací řízení s uveřejněním,

    d) počátek a konec doby plnění veřejné zakázky, pokud je to vhodné,

    e) zadávací dokumentaci nebo podmínky přístupu či poskytnutí zadávací dokumentace podle § 48,

    f) identifikační údaje sektorového zadavatele,

    g) ekonomické a finanční požadavky sektorového zadavatele na způsobilost dodavatele a další informace a doklady požadované sektorovým zadavatelem,

    h) informaci o tom, zda se v případě veřejné zakázky na dodávky jedná o koupi, nájem zboží s právem následné koupě (leasing), nájem zboží nebo pořízení zboží na splátky nebo jejich kombinaci, a

    i) údaje o hodnotících kritériích podle § 78, pokud nejsou uvedeny v pravidelném předběžném oznámení, zadávací dokumentaci nebo výzvě k podání nabídek.

    (5) Sektorový zadavatel písemně vyzve všechny zájemce, kteří na základě výzvy podle odstavce 4 odstavce 4 potvrdili zájem o účast a splnili kvalifikaci v požadovaném rozsahu, k podání nabídek.

    (6) Písemná výzva podle odstavce 5 odstavce 5 musí obsahovat náležitosti podle § 28 odst. 5 § 28 odst. 4 nebo § 29 odst. 4, pokud však již nebyly některé z těchto informací dodavatelům sděleny ve výzvě k potvrzení zájmu o účast.

    (7) Pro postup v užším řízení a jednacím řízení s uveřejněním se použijí ustanovení upravující postup v příslušném zadávacím řízení, pokud není v tomto paragrafu stanoveno jinak.




    Zpět na obsah zákona

    ?
    Zobrazit sloupec 

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Ochranné známky

    Finanční katalog

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Monitoring ekonomiky

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.